Congresul Medical al Asociatiei Sanatate si Educatie

Thursday, 20 October 2022 9:00 AM - Sunday, 23 October 2022 5:00 PM EEST

Bulevardul Eroilor 27, Brasov, BV, 500030, Romania

Register Now

1. Select Seats

2. Review and Proceed

Days
Hours
Minutes
Seconds
This event is currently not on sale, please contact the event organizer for any additional questions.

Registration

Taxa participare Partial Approval - €28.00

Sales end on Not on sale yet

Taxa participare insotitor Partial Approval - €18.00

Sales end on Not on sale yet

Enter your discount code

 • Subtotal (excluding fees and discounts)
 • Fee
 • Total amount

Thursday, 20 October 2022 9:00 AM - Sunday, 23 October 2022 5:00 PM EEST

Hotel Aro Palace, Bulevardul Eroilor 27, Brasov, BV, 500030, Romania.

Brosura rezumate lucrari stiintifice - Download.

Avem onoarea de a va invita la cel de-al 7-lea Congres Medical al Asociatiei Sanatate si Educatie (CMASE) care va avea loc in perioada 20-23 octombire, ARO Palace, Brasov, Romania.

Congresul medical adventist este locul care raspunde nevoii de interconectare si impartasire a cunoasterii dobandite, nevoie resimtita poate, acum mai mult ca niciodata.

Este prioritatea noastra sa facilitam dobandirea de cunostinte de specialitate, invatarea si impartasirea experientelor si discutarea celei mai recente descoperiri in domeniile clinice pe specialitati.

CMASE se va concentra din nou pe impartasirea dezvoltarilor inovatoare si pe oferirea unei imagini de ansamblu cuprinzatoare asupra abordarii holistice a omului. Tema congre- sului ”Principii adventiste de sanatate in stiinta si practica medicala” evidentiaza rolul principal pe care il joaca medicina practicata dupa aceste principii in furnizarea de servicii medicale comunitatii. Abordarea holistica centrata pe persoana este cruciala pentru a oferi o ingrijire corespunzatoare pacientilor si pentru a asigura o utilizare eficienta a resurselor.

Suntem bucurosi sa aducem impreuna medici, tineri cercetatori si lideri in domeniu si sa oferim un cadru dinamic si primitor, pentru a invata si a impartasi cunostintele si opiniile toate aceastea in frumosul si captivantul oras, Brasov. Programul de trei zile, este gandit astfel incat sa cuprinda, prezentari excelente de lucrari stiintifice, dezbateri si sesiuni educationale prezidate de specialisti in domeniu si prelegeri spirituale. Toate acestea speram sa faca din acest congres, unul de inalta tinuta stiintifica dar si spirituala. 

Locurile sunt limitate, va rugam sa va inscrieti cat mai curand. Taxa de participare este in valoare de 150 ron, ea va acoperi materialele pe care le veti primi si gustarile din timpul pauzelor. Optional se poate opta pentru masa de pranz si cina. Studentii si rezidentii care vor prezenta lucrari stiintifice, nu vor plati, taxa de inscriere, cazarea si masa.

Congres creditat cu:

 • 16 credite EMC pentru medici
 • 20 credite EFC pentru farmacisti

 

ATENTIE! 

Doar persoanele inscrise pot participa la congres. Accesul in sala nu va fi permis decat pe baza ecusonului primit la secretariat. 

Minorii au access gratuit, dar trebuie platite mesele pentru acestia in cazul in care se doreste

 

Orasul Brasov este situat in partea de sud-est a regiunii istorice Transilvania, intr-o zona joasa de relief depresionara sub numele de Depresiunea Brasovului inconjurat fiind din toate partile de zone muntoase. Orasul se afla practic la intersectia Carpatilor Meridionali cu Carpatii Orientali la o altitudine medie de 625 de m fiind astfel orasul capitala de judet situat la cea mai mare altitudine din Romania. Brasov-ul este considerat unul dintre cele mai frumoase orase din Romania si are un farmec aparte dat de zona pitoreasca in care se afla si de istoria locului. Situat in centrul tarii, din orasul Brasov se poate ajunge foarte usor spre multe zone ale tarii. Varful Muntelui Tampa ofera peisaje splendide asupra zonei si asupra orasului, aici ajungandu-se atat pe jos cat si cu telecabina.

Te asteptam!

Biserica Adventista de Ziua a Saptea

www.adventist.ro

Telefon: 0743 345 820

Contact the Organizer

Dr. Torben Bergland
Director Asociat al Departamentului Sanatate
Conferinta Generala

Dr. Torben Bergland este unul dintre directorii asociati ai Departamentului pentru Ministerele Sanatatii din cadrul Conferintei Generale a Adventistilor de Ziua a Saptea. Este originar din Norvegia si provine dintr-o familie de pastori. Ca membru laic, a slujit ca lider de tineret, lider al Scolii de Sabat si prezbiter hirotonit în bisericile locale. Dr. Bergland de?ine doctoratul de la Universitatea din Copenhaga, Danemarca. Si-a facut rezidentiatul in psihiatrie la Clinica Modum Bad, Spitalul Universitar Oslo si spitalele Vestre Viken, Norvegia. S-a format ca psihoterapeut la Institutul de Psihoterapie, Oslo, Norvegia. In calitate de psihiatru si psihoterapeut, a avut un interes deosebit in lucrul cu pacientii cu depresie, anxietate si tulburari de personalitate, precum si pentru integrarea perspectivelor relationale, religioase si existentiale in psihoterapie. A fost presedinte al Departamentului de Depresie la Modum Bad, Vikersund, Norvegia, un spital privat condus de o fundatie crestina specializata in tratament si cercetare psihoterapeutica. În 2015, a acceptat apelul in calitate de director al Departamentului de Sanatate al Diviziunii Trans-Europene cu sediul in St Albans, Anglia. In 2018, s-a transferat la Conferinta Generala in calitate de director asociat, cu un accent special pe sanatatea mintala si sanatatea si bunastarea lucratorilor bisericii. El considera ca este un mare privilegiu sa slujesti lui Dumnezeu si Bisericii prin darurile care i s-au dat. Ii place si acorda prioritate petrecerii timpului cu prietenii si familia. Este biciclist, alergator, schior si a escaladat noua munti de peste 4.000 de metri (13.000 de picioare) din Alpi, printre care Mont Blanc (4.810 m/15.780 de picioare), cel mai inalt munte din Europa de Vest.

About Dr. Torben Bergland

Director Asociat al Departamentului Sanatate
Conferinta Generala
Dr. Viriato Ferreira
Director Departament Sanatate
Diviziunea Inter-Europeana

Directorul Departamentului de Sanatate in cadrul Diviziunii Inter-Europene. A slujit ca medic misionar in Africa si a detinut functia de director asociat al Departamentului de Sanatate, Conferinta Generala. Este Presedintele Asociatiei Portugheze de Medicina Preventiva - VitaSalus, un departament de sprijin care include un centru de stil de viata si doua clinici medicale ambulatoriu.

About Dr. Viriato Ferreira

Director Departament Sanatate
Diviziunea Inter-Europeana
Aurel Neatu
Presedinte
Uniunea de Conferinte

Presedintele Uniunii de Conferinte a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Romania. A slujit in cadrul Conferintei Oltenia, ca director de Comunicare/Libertate religioasa si Relatii publice, secretar executiv si secretar al Asociatiei pastorale si presedinte

About Aurel Neatu

Presedinte
Uniunea de Conferinte
Dr. Jhon Shin
Medic specialist oncologie
Loma Linda University Medical Center and Children’s Hospital

A absolvit Scoala de Medicina a Universitatii Loma Linda si a finalizat rezidentiatul in Medicina Interna si formarea in hematologie/oncologie la Clinica Mayo. In prezent lucreaza ca Asistent Universitar in oncologie medicala la Universitatea Loma Linda

About Dr. Jhon Shin

Medic specialist oncologie
Loma Linda University Medical Center and Children’s Hospital
Prof. Univ. Dr. Azamfirei Leonardo
Rector
Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures

Rector al Universitatii de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie „George Emil Palade” din Targu Mures. De asemenea, ocupa functia de vicepresedinte al Consiliul National al Rectorilor, este membru corespondent al Academiei de Stiinte Medicale si membru in Consiliul National al Cercetarii Stiintifice, in Senatul Societatii Romane de Anestezie Terapie Intensiva si in comitetele editoriale ale diferitor publicatii stiintifice. A obtinut titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatea de Stat de Medicina si Farmacie „Nicolae Testemitanu” din Republica Moldova in 2018 si al Universitatii Medicale de Stat din Tbilisi in 2019

About Prof. Univ. Dr. Azamfirei Leonardo

Rector
Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures
Dr. Ana-Maria Zanfir
Director Departament Sanatate Biserica Adventista de Ziua a Saptea, medic primar chirurgie vasculara, doctor in medicina
Uniunea de Conferinte

Directorul departamentului de Sanatate al Uniunii de Conferinte a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Romania. Este medic primar chirurgie vasculara si doctor in Medicina la Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" Cluj-Napoca. Pasiunea pentru oameni a determinat-o sa coordoneze mai multe proiecte medicale pentru a veni in ajutorul celor in nevoie

About Dr. Ana-Maria Zanfir

Director Departament Sanatate Biserica Adventista de Ziua a Saptea, medic primar chirurgie vasculara, doctor in medicina
Uniunea de Conferinte

About Dr. Ana-Maria Zanfir

Sponsor Logo

About Prof. Univ. Dr. Azamfirei Leonard

Sponsor Logo

About Prof. Univ. Dr. Simona Gurzu

Sponsor Logo

About Prof. Dr. Farm. Robert Ancuceanu

Sponsor Logo

About Prof. Univ. Dr. Constantin Militaru

Sponsor Logo

About Prof. Univ. Dr. Corneliu Tanase

Sponsor Logo

About Lector Univ. Dr. Horatiu Papiu

Sponsor Logo

About Conf. Univ. Dr. Liliana Padure

Sponsor Logo

About Conf. Dr. Varcus Flore

Sponsor Logo

About Conf. Univ. Oana Pop

Sponsor Logo

About Conf. Dr. Ionela-Daniela Morariu

Sponsor Logo

About Conf. Dr. Valentin Nadasan

Sponsor Logo

About Asistent Univ. Dr. Sirbu Oana

Sponsor Logo

About Asist. Univ. Dr. Andra Grigore

Sponsor Logo

About Viorel Spatariu

Sponsor Logo

About Dr. Botezat Mihai

Sponsor Logo

About Dr. Gabriel Ivanica

Sponsor Logo

About Dr. Lehel Beniamin

Sponsor Logo

About Dr. Sergiu Turturica

Sponsor Logo

Sessions on Oct 20, 2022

07:30 PM

Deschidere congres - Conferinta plenara

07:30 PM - 08:30 PMSala Europa
 • Dr. Ana-Maria Zanfir

  Director Departament Sanatate Biserica Adventista de Ziua a Saptea, medic primar chirurgie vasculara, doctor in medicina

08:30 PM

Masa de seara

08:30 PM - 09:30 PMRestaurant Aro Palace

Sessions on Oct 21, 2022

08:00 AM

Micul dejun

08:00 AM - 09:00 AM
09:00 AM

Deschidere congres

09:00 AM - 09:10 AMSala Europa
09:10 AM
Conferinta plenara

Medicina personalizata - este timpul pentru o schimbare?

09:10 AM - 09:30 AM
 • Prof. Univ. Dr. Azamfirei Leonardo

  Rector

09:30 AM
Conferinta plenara

Effects of an 8-day residential lifestyle modification program on total cholesterol

09:30 AM - 09:45 AM
 • Dr. Viriato Ferreira

  Director Departament Sanatate

10:00 AM

Pauza

10:00 AM - 10:20 AM
10:20 AM

Prezentari stiintifice I - Cardiologie / Medicina interna

10:20 AM - 12:30 PMSala Europa
10:20 AM
Cardiologie

Sindroamlele cardiace cronice - provocare pentru medicii practicieni

10:20 AM - 10:40 AMSala Europa
10:20 AM
Medicina interna

Asigurarea standardelor de ingrijire a pacientilor cu Amiotrofie Spinala in contextul pandemiei cu Sars CoV 2

10:20 AM - 10:35 AMSala Europa
10:35 AM
Medicina interna

Hepatitele virale in 2022: Ce trebuie sa stim?

10:35 AM - 10:45 AMSala Europa
10:40 AM
Cardiologie

Echilibru si profesionalism in abordarea aritmiilor cu risc vital la copii si tineri

10:40 AM - 11:00 AMSala Europa
10:45 AM
Medicina interna

ADHD diagnosticat la adult: subiect de actualitate sau controversa

10:45 AM - 10:55 AMSala Europa
10:55 AM
Medicina interna

Complianta la regimul igienodietetic. Care este rolul medicului?

10:55 AM - 11:05 AMSala Europa
11:00 AM
Cardiologie

Terapia antiinflamatoare pentru sindroamele coronariene cronice: este doar o optiune teoretica?

11:00 AM - 11:15 AMSala Europa
11:05 AM
Medicina interna

O abordare holistica a controlului greutatii corporale pentru pacientul secolului XXI

11:05 AM - 11:15 AMSala Europa
11:15 AM
Cardiologie

Anticoagularea: Cand? Cum?

11:15 AM - 11:25 AMSala Europa
Medicina interna

Bilantul consecintelor accidentului vascular cerebral asupra cognitiei, statusului psiho-emotional si functionalitatii in randul pacientilor varstnici

11:15 AM - 11:25 AMSala Europa
11:25 AM
Cardiologie

Factori de risc asociati recurentei fibrilatiei atriale dupa ablatia cu radiofrecventa

11:25 AM - 11:35 AMSala Europa
Medicina interna

Abordarea transdisciplinara a neuroblastomului la copil

11:25 AM - 11:35 AMSala Europa
11:35 AM
Cardiologie

Hipertensiunea arteriala rezistenta la tratament - caz clinic

11:35 AM - 11:45 AMSala Europa
Medicina interna

Cercetari privind posibilitati fiziatrice de abordare terapeutico-recuperatorie, utilizand stimulare magnetica transcraniana repetitiva, in statusuri post AVC ischemic la pacienti varstnici

11:35 AM - 11:45 AMSala Europa
11:45 AM
Cardiologie

Factori asociati recurentei fibrilatiei atriale dupa ablatia cu radiofrecventa

11:45 AM - 11:55 AMSala Europa
Medicina interna

Sindromul dureros abdominal: o provocare interdisciplinara

11:45 AM - 11:55 AMSala Europa
11:55 AM
Cardiologie

Colesterolul si infarctul: minciuna secolului 21

11:55 AM - 12:05 PMSala Europa
Medicina interna

Imperfectiunile smaltului dentar la copii si adolescenti,cu traumele aferente - intre mostenirea genetica si epigenetica

11:55 AM - 12:05 PMSala Europa
12:05 PM
Cardiologie

Impactul apneei de somn asupra hipertensiunii arteriale

12:05 PM - 12:15 PMSala Europa
Medicina interna

Stabilirea diagnosticului de moarte cerebrala

12:05 PM - 12:15 PMSala Europa
12:15 PM
Cardiologie

Anemia in insuficienta cardiaca

12:15 PM - 12:25 PMSala Europa
12:25 PM
Cardiologie

Statinele sau „fata nevazuta a lunii”: Reactii adverse asupra supersistemului neuro-mio-artro-kinetic - Revizuire narativa

12:25 PM - 12:35 PMSala Europa
12:30 PM
Simpozion

De la biopsie la diagnosticul de certitudine anatomo-patologic. Solutii de patologie digitala pentru un diagnostic mai rapid si mai precis, Laboratorium Life Science

12:30 PM - 01:00 PMSala Europa
01:00 PM

Masa de pranz

01:00 PM - 02:00 PM
02:00 PM

Prezentari stiintifice II - Chirurgie / Farmacie

02:00 PM - 04:00 PM
02:00 PM
Chirurgie

Actualitati in tratamentul chirurgical al afectiunilor glandei tiroide

02:00 PM - 02:15 PM
02:00 PM
Farmacie

Suplimente alimentare versus medicamente. Doar o diferenta de nume?

02:00 PM - 02:20 PMSala Europa
02:15 PM
Chirurgie

Ce spune internetul despre cancerul tiroidian? Studiu transversal privind calitatea informatiilor online detinate pacientilor

02:15 PM - 02:25 PMSala Europa
02:20 PM
Farmacie

Matrici lignocelulozice cu potentiale utilizari in fitoterapie

02:20 PM - 02:35 PMSala Europa
02:25 PM
Chirurgie

Polipoza adenomatoasa intestinala si cancerul colorectal familial - studiu de caz

02:25 PM - 02:40 PMSala Europa
02:35 PM
Farmacie

Molecule bioactive antioxidante din alimentele functionale

02:35 PM - 02:50 PMSala Europa
02:40 PM
Chirurgie

Consideratii asupra leziunilor precanceroase gastrice

02:40 PM - 02:50 PMSala Europa
02:50 PM
Chirurgie

Rolul “Criticall View of Safety” in colecistectomia laparoscopica. Experienta personala.

02:50 PM - 03:00 PMSala Europa
02:50 PM
Farmacie

Utilizarea nanoparticulelor in terapie – studiu de caz nanoparticule de oxid de fier transportate de probiotice

02:50 PM - 03:05 PMSala Europa
03:00 PM
Chirurgie

Evolutia transplantului hepatic in ultimele doua decenii in Departamentul de Transplant si Chirurgie Budapesta, Univeristatea Semmelweis

03:00 PM - 03:10 PMSala Europa
03:05 PM
Farmacie

Biodetoxificarea/biotransformarea si proprietatile protectoare ale probioticelor

03:05 PM - 03:20 PMSala Europa
03:10 PM
Chirurgie

Managementul gangrenei Fournier

03:10 PM - 03:20 PMSala Europa
03:20 PM
Chirurgie

Disfonia hiperfunctionala

03:20 PM - 03:30 PMSala Europa
03:20 PM
Farmacie

Managementul terapeutic si nutritional in boala colonului iritabil

03:20 PM - 03:35 PMSala Europa
03:30 PM
Chirurgie

Infectia cu Clostridoides difficile - varful icebergului

03:30 PM - 03:40 PMSala Europa
03:35 PM
Farmacie

Pilonii NEW START si reversarea bolilor cronice

03:35 PM - 03:50 PMSala Europa
03:40 PM
Chirurgie

Tripla patologie urologico-chirurgicala rezolvata intr-un singur timp operator

03:40 PM - 03:50 PMSala Europa
03:50 PM
Chirurgie

Rolul Realitatii Virtuale Imersive la pacientii amputati cu durere in membrul fantoma

03:50 PM - 04:00 PMSala Europa
03:50 PM
Farmacie

Trombofiliile ereditare - mit sau realitate

03:50 PM - 04:05 PMSala Europa
04:00 PM
Chirurgie

Provocari in chirurgia orala si implantologie

04:00 PM - 04:10 PMSala Europa
04:10 PM

Pauza

04:10 PM - 04:30 PM
04:30 PM

Prezentari stiintifice III - Stil de viata

04:30 PM - 06:25 PMSala Europa
04:30 PM
Stil de viata

Anamneza de Evul Mediu sau de Era IT? Studiu pilot despre atitudinile si practicile medicilor din Romania privind utilizarea internetului in scop medical

04:30 PM - 04:45 PMSala Europa
04:45 PM
Stil de viata

Stiri false si teorii conspirationiste medicale: strategii eficiente de remediere

04:45 PM - 05:00 PMSala Europa
05:00 PM
Stil de viata

Comportamentul de risc la adolescenti si un stil de viata sanatos

05:00 PM - 05:10 PM
05:10 PM
Stil de viata

Calitatea informatiei de pe internet referitoare la renuntarea la fumat

05:10 PM - 05:20 PMSala Europa
05:20 PM
Stil de viata

Vindecarea credintei

05:20 PM - 05:35 PMSala Europa
05:35 PM
Stil de viata

Practica medicala si ascultarea empatica a pacientului

05:35 PM - 05:45 PMSala Europa
05:45 PM
Stil de viata

Lifestyle medicine si reversarea bolilor cronice

05:45 PM - 05:55 PMSala Europa
05:55 PM
Stil de viata

Nutritia pacientului in boala cronica de rinichi

05:55 PM - 06:05 PMSala Europa
06:05 PM
Stil de viata

Implicatiile stitlului de viata in procesul de neurogeneza

06:05 PM - 06:15 PMSala Europa
06:15 PM
Stil de viata

Corelatia dintre principii, convingeri mentale si implementarea nutritiei sanatoase in medicina preventiva

06:15 PM - 06:25 PMSala Europa
06:25 PM

Masa de seara

06:25 PM - 08:00 PM
08:00 PM

Program spiritual / What's unhealthy about fanaticism

08:00 PM - 09:30 PMSala Europa

Sessions on Oct 22, 2022

08:00 AM

Micul dejun

08:00 AM - 09:00 AM
03:00 PM

WORKSHOP - Prezenta si impactul corpului medical adventist in mass-media

03:00 PM - 06:30 PMSala Europa
04:45 PM

Orientare în cariera Q&A - Sesiune pentru studenti

04:45 PM - 06:00 PMSala Europa
 • Prof. Univ. Dr. Azamfirei Leonardo

  Rector

06:30 PM

Concert

06:30 PM - 07:30 PMSala Europa
 • Integer nulla lorem, pellentesque eget eros malesuada, semper bibendum felis. Proin quis est egestas, ultrices purus tempor, aliquet erat. Nullam molestie, neque at hendrerit semper, dui lacus eleifend arcu, quis mattis augue leo condimentum dui. Nunc vehicula eleifend risus vitae luctus. Sed sed sem nibh. Nam sit amet massa ullamcorper, iaculis felis id, ullamcorper libero. Aenean aliquet orci quis nisi interdum faucibus. Maecenas sollicitudin, nunc vitae tempus feugiat, arcu elit egestas diam, sit amet maximus neque turpis ac quam. Curabitur at ligula eget turpis pellentesque vestibulum eu id ante. Cras eget turpis mauris. Vestibulum vitae quam elit. Suspendisse bibendum at ipsum nec tempor. Ut in tristique nibh. Aliquam erat volutpat. In hac habitasse platea dictumst.

  Vivamus tempor viverra enim, commodo faucibus quam porta sed. Sed et varius nunc. Fusce cursus sem nec tellus accumsan, sed laoreet nisi vulputate. Praesent varius quis turpis in aliquam. Phasellus nisl velit, porttitor eget risus sed, interdum elementum nibh. Praesent eget ante bibendum quam suscipit accumsan sit amet eu nisi. Ut eget facilisis risus. Proin molestie lorem ut interdum finibus. Sed pretium ut sapien at dictum. Sed sit amet dolor tincidunt turpis tincidunt ultricies et et neque.

  Nam non augue a lorem tempor sodales. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Quisque ullamcorper lobortis rhoncus. Morbi nec dui vitae odio ultricies posuere ac nec turpis. Vestibulum efficitur lectus sem, sed volutpat quam congue at. Nulla quis aliquam ex. Vestibulum eget felis consectetur, efficitur risus non, dapibus tellus. Aliquam ac gravida dui. Donec vel est a arcu tristique egestas id vitae neque. Nullam varius odio eget leo porttitor, pharetra rhoncus quam dignissim..